Top_balanta

Primii pasi pentru 2010

Primii pasi pentru inceperea activitatii in anul 2010 sunt :pasul nr 1 : complectati documentul "decizie-numerotare 2010"; pasul nr 2 : sa treceti la numerotarea documentelor

Pasul nr.1

In anul 2007 ati complectat o decizie privind persoana care raspunde pentru numerotarea  si gestionarea facturilor, avizelor si chitantelor , daca nu ati facut-o in anul 2007 ,la inceputul anului 2008 a trebuit  sa numiti o persoana. Verificati daca aveti aceea decizie si daca persoana numita ramine in continuare responsabila cu numerotarea si gestionarea acestor documente. In situatia in care nu gasiti decizia sau doriti schimbarea persoanei responsabile , complectati documentul " decizie-numerotare 2010.pdf "

 Pasul nr.2 

Pentru anul fiscal 2010 trebuie sa va hotariti care e primul numar, respectiv serie , la fiecare document in parte , pe care doriti sa le utilizati in decursul anului 2010.   

Noutate este ca nu trebuie sa va stabiliti intervale de numere ci doar care este primul numar.

Chiar daca continuati numerele din anul 2009 trebuie  obligatoriu sa treceti acel numar care este primul in anul 2010, respectiv serie.

Pentru facturi , avize de expediere si chitante este obligatorie SERIA si numar.

Aceste serii si numere se pot stabilii si secvential ,pe activitati , pe gestiuni. puncte de lucru, cum doriti , dar trebuie neaparat precizat in aceasta decizie.

In acest sens v-am pus la dispozitie model de procedura de numerotare cu numele “ procedura de numerotare 2010.pdf ”.

In situatia in care doriti altfel si considerati ca va putem ajuta ,  Gabi Jeler si Echipa va stau la dispozitie

 Dupa complectarea celor de mai sus va rog sa ne puneti si noua la dispozitie aceste documente in copie, pentru a va putea urmari respectarea lor in cursul anului fiscal 2010 , in caz ca va abateti de la regula sa va atentionam.